digital marknadsföring för småföretagare
Visste du du att det tar ca 7-17 gånger innan en potentiell kund fattar ett köp-beslut? 7-17 gånger, trist statistik eller hur? Detta är givetvis inget nytt, men tack vare social media och teknologi, vi kan påskynda och effektivisera detta på många olika sätt.
Det viktigaste du behöver veta om du vill bygga din business och har varken lust eller tid att sitta i telefon dag in dag ut, är detta: med hjälp av teknik och en genomtänkt strategi bygger du en LOOP för din business, vilket innebär att du ökar touch points mellan dig och dina framtida klienter. 

 

Det finns många bra sätt att bygga denna loop, jag listar några här:

e-post -> se till att du samlar e-postaddresser på alla som kommer i kontakt med dig och din business. Sedan skapar du en automatiserad kampanj för att vårda denna nya relation. Varför? När du delar med dig din kunskap, och demonstrerar hur det skulle vara att arbeta med dig, kommer du att lotsa din potentiell kund närmare sitt köp-beslut. Du demonstrerar inte bara din lösning utan även bygger upp ett större och mer akut behov hos din kund. Dessutom, du bygger ett förtroende mellan dig och din potentiell kund, något som kommer att göra dig till en vinnare när hon är redo att anlita någon för att lösa hennes problem eller tillfredsställa behovet som fick henne att komma till dig från första början.

Social media plattformar -> se till att du får dina nya kontakter att följa dig på socka media. Då har du en enkel connection till dem. Dessutom, du kan installera olika sätt att spåra dina besökare och visa annonser och reklam beroende på vad de har tittat på din webbsida.

Grupp -> skapa en grupp för människor som har samma intresse som du. Tänk på detta som en stor afterwork eller ett kompisgäng. Du kan skapa en grupp på Facebook, LinkedIn, eller en community på din egen webbsida, där du kan bjuda in folk och kommunicera och hänga med dem för att lära känna dem bättre.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

tre × två =

Post comment